Gezondheidscentrum in Child Learn School in Panchkuda (2020-2021)

Gezondheidscentrum in de  Child Learn School in Panchkuda (2020)

Het initiatief om een gezondheidscentrum te starten in de school functioneert goed en is effectief. Het centrum is gevestigd in het dorp Panchkuda in Jodhpur en biedt medische zorg voor de lokale gemeenschap die geen toegang hebben tot andere medische voorzieningen en zorg. Het gezondheidscentrum is elke zondag geopend en is bedoeld voor de gemeenschap van steengroevenwerkers in de omgeving.

In 2014 is de vakbond RPKNMS  een samenwerkingsverband aangegaan met de deelstaatregering Rajasthan en samen runnen ze nu een Mobile Chirurgische Unit in Jodhpur (Bhramansheel SHALYA Chikitsa Ikai), en heeft steun gekregen in de vorm van gratis medicijnen en extra artsen voor 10 door de vakbond georganiseerde gezondheidskampen.  In totaal hebben 2.898 arbeiders, waaronder 1.501 vrouwelijke arbeiders, deelgenomen aan deze gezondsheidskampen.

De vakbond hecht zeer aan de samenwerking met door de staat Rajasthan geleide mobiele chirurgische eenheid, Jodhpur – Bhramansheel Shalya Chikitsa Ikai, en heeft steun gekregen in de vorm van extra artsen en medicijnen.

Vanwege COVID-19 en beperkingen in het projectgebied kon het gezondheidscentrum echter niet operationeel zijn vanaf de derde week van maart 2020.Daarom wordt ondersteuning verzocht voor een periode van negen maanden (juli 2020 – maart 2021). Het door de vakbonden gerunde gezondheidscentrum kan dan worden gebruikt om bewustwording te organiseren over COVID-19 aan de gezinnen van werknemers. Het voorstel is om elk weekend gezondheidscontroles te organiseren in de Child Learn School.

 

Toegewezen aanvraag 2020-2021.

Door Child Learn Nederland is besloten ondersteuning toe te kennen voor de periode van juli 2020 – maart 2021 Het gaat om bijdrage aan doktersvergoeding en verpleegkundigevergoeding voor 9 maanden.

 

Health Centre at the CLS, Jodhpur, Rajasthan State: 

The health centre initiative has been functioning effectively at village Panchkuda in Jodhpur and provides medical benefits to the local community which has no access to medical care facilities. Last year, the union i.e. RPKNMS has entered into collaboration with the Rajasthan State Government run Mobile Surgical Unit, Jodhpur – Bhramansheel Shalya Chikitsa Ikai and received support in form of free medicines and additional expert doctors at 10 union run health camps. The union has also been pressurizing the local Government for provision of health facilities in the community.

For 2020-2021, it is proposed to continue support epecially for increasing consiousness of COVID-19 foor the families of workers.


Reacties zijn gesloten.