Project Child Learn School Fatehabad (Uttar Pradesh)

Achtergrond

De CL School Fatehabad ligt in het district Agra op ongeveer 30 kilometer van de stad AGRA. Een meerderheid van de bevolking in dit dorp behoort tot de laagste kaste (s). Uitgezonderd enkele gezinnen, werkt de arbeidersgemeenschap in industrie als baksteenovens, de bouw, de landbouw en andere werkzaamheden in de natuur.

De nieuwe School.

De CL School werd in juli 1999 door de vakbond “UPGMS” in hutjes met een rieten dak gestart. Het idee was om ouders aan te moedigen om hun kinderen naar school te laten gaan. Kinderen uit vijf dorpen- te weten Fatehabad, Bihari pur, Rasoolpur, Paltan Maholla en Bikhanpur studeren aan deze CL School. In 2008 is met ondersteuning van het Pensioenfonds BPF Bouw het mogelijk geworden om een nieuwe school te bouwen.  Het schoolbestuur kreeg verder steun van de ambassade van Duitsland in New Delhi voor meubilair in het klaslokaal en de bouw van een afzonderlijke recreatiezaal die ook wordt gebruikt als een vergaderzaal

De CL School werkt nu samen en ontvangt een beperkte steun van eigenaren van de steenovens.    De gezondheidsdienst van de overheid biedt ondersteuning bij het organiseren van gezondheid dagen op de school. De vakbond heeft een aanvraag ingediend voor het verkrijgen van overheidserkenning voor de CL School in Fatehabad onder de RTE-wet, 2009 en streeft naar co-management van school door het veiligstellen van overheidsfinanciering.

De kinderen van de school waren in 2017 op bezoek bij de President van India Mr. Pranab Mukherjee  (zie foto boven) 

 

Informatie over de school.

Aantal klassen: 5

Aantal leerlingen: 138 waarvan 65 meisjes en 73 jongens

Aantal leerkrachten: 5 waarvan 1 vrouw.

Dit is een school die op dit moment nodig is. De inspanningen zijn erop gericht, dat alle kinderen van deze school eind 2019 zijn overgegaan naar de dichtbij zijnde overheidsschool.

 Steun van de Stichting Child Learn.       

De Stichting Child Learn Nederland steunt het project (via FNV Mondiaal) in 2018 en 2019 opnieuw met de financiering van het salaris van 5 leerkrachten tot de overheveling naar de overheidsschool eind 2019 een feit is.

 

Reacties zijn gesloten.