Sponsoractiviteiten

2015

Een ‘spontane’ donatie aan Child Learn naar aanleiding van mijn spreekbeurt!

In mei 2015 kregen mijn klasgenoten en ik van de juf en meester de opdracht een spreekbeurt te geven over een onderwerp die volgens ons ‘een verschil’ maakt in de wereld. Ik hoefde niet lang na te denken waarover ik het ging houden. Op vrijdag 19 juni 2015 heb ik een spreekbeurt gegeven over CHILD LEARN! Mijn opa Nanning heeft mij geholpen om de spreekbeurt voor te bereiden. Tijdens mijn spreekbeurt waren mijn klasgenoten, maar ook de meester en de juf onder de indruk van het goede werk wat CHILD LEARN doet. Ik kreeg een 10 voor mijn spreekbeurt, wat natuurlijk heel erg fijn is. Maar het leukste vond ik dat direct na mijn spreekbeurt mijn klasgenoten, mijn meester en juf voorstelden om een bedrag te doneren aan CHILD LEARN.  Afgelopen schooljaar hebben we middels een project geld opgehaald en hier was nog 65 euro van over. Deze 65 euro hadden we aan ons zelf kunnen besteden, maar we hebben met z’n allen besloten om dit geld te donderen een CHILD LEARN. Op de foto zie je hoe ik de donatie overhandig aan mijn opa Nanning. Ik ben heel trots op mijn klasgenoten en mezelf dat we dit hebben gedaan voor CHILD LEARN!

Max Willems (kleinzoon van Nanning Schotanus)

Marathon Childlearn 6.

Zondag 14 juni was Schimmert weer in de ban van de jaarlijkse Child Learn Marathon. Het loopfestijn beleefde onder gunstige weersomstandigheden een geslaagde zesde editie. Het behalen van een van de afstanden of zelfs het noteren van een persoonlijk record, deed vele vreugdetranen vloeien. Toch ging het niet alleen om “sportieve” kilometers, maar ook om geld in te zamelen voor het goede doel: de strijd tegen kinderarbeid in India. Het hele inschrijfgeld komt ten goede aan de stichting Child Learn Nederland.

 

 

2014

Musical 6de klassers Vrije School Bussum

De musical is gebaseerd op het jeugdboek Levende bezems van Lisa Tetsner. Het gaat over de zwartgezichten uit het begin van de vorige eeuw van Milaan. Dit waren jongetjes tussen de 6 en de 14 jaar, van arme boerengezinnen uit de Tessiner Alpen in Zwitserland. Zij werden door hun onwetende ouders verkocht en moesten werken in Milaan als schoorsteenvegertjes. Deze vorm van kinderarbeid is al lang geleden afgeschaft maar omdat er in de wereld nog steeds sprake is van kinderarbeid wil de zesde klas daar met deze voorstelling aandacht aan schenken. 12 Juni, de dag waarop de eerste voorstelling wordt gespeeld, is immers de dag tegen kinderarbeid.

Roel de Vries, voorzitter van de non-profit organisatie Childlearn India is door de zesde klas uitgenodigd om over kinderarbeid te vertellen. 1 Op de 10 kinderen heeft nog te maken met kinderarbeid. Hier willen we iets tegen doen. Als je € 10,-¬‐ schenkt aan Childlearn India dan krijg je de cd met de liedjes van musical gratis. Wil je meer lezen over deze Stichting en haar activiteiten, kijk dan op: www.childlearn.nl

Met de voorstellingen heek de zesde klas geld ingezameld voor de Stichting Child Learn India. Een stichting die kinderen onttrekt aan kinderarbeid en hen onderwijs biedt. De opbrengst van de kaartverkoop en de verkoop van een mooie CD met de liedjes van de voorstelling komen ten goede aan Child Learn Nederland.

 Op de schoolwebsite kun je de nieuwsbrief en een paar fragmenten bekijken van de voorstelling van donderdagavond, met dank aan Florien Linck.

Marathon Childlearn 5. 

Dit jaar wordt het eerste lustrum gevierd. De marathon zal op zondag 29 juni in Schimmert plaatsvinden. Meer informatie kunt u vinden op childlearnmaraton.nl.

 

2013

Marathon Childlearn 4

De vierde Child Learn Marathon was een groot succes. Honderdtwintigdeelnemers beleefden op 16 juni in Schimmert een geweldige dag.  Onder heen ook medewerkers van BWI uit Genève en India.Via Skype konden kinderen uit een schoolklas in Orissa, India, de kidsrun life volgen. De opbrengst voor de Stichting Child Learn bedroeg €1850,-. Een fantastisch bedrag.

2012

Kinderboekenmarkt

Tijdens de kinderboekenweek in oktober 2012 met het motto ” Hallo wereld, lees je mee?” heeft de Openbare Bibliotheek samen met de peuterspeelzalen en basisscholen in Nuth geld ingezameld voor Child Learn Nederland.

In de vestigingen Schimmert en Nuth zijn tijdens de Kinderboekenmarkt op 3 oktober door kinderen geschonken boeken verkocht waarmee het prachtige bedrag van €421,10 bijeen is gebracht. Het geld is overgedragen aan Henry en Christine Okkersen die ervoor zorgen dat het geld terechtkomt bij Shanti Mohakud, een weeskind uit India, die zo haar school kan betalen en niet meer in de baksteenfabriek hoeft te werken.

Marathon Childlearn 3BWI raced against child labour in Schimmert Netherlands.

Around 100 adults and 20 children raced against child labour on 16 June in Schimmert, Netherlands. All the money raised by the event was donated to BWI child labour schools in India. Teachers from the Indian schools attended the event.

Through Skype, the children in Schimmert exchanged a few words with schoolchildren in India.
Schimmert is a small Dutch village with 3500 inhabitants located 15 kilometres away from Maastricht. We will post the next year’s date soon. Hope you will join!

 

2011

Maraton Childlearn 2

Na het succes van 2010 organiseren Henry en Christine Okkersen op zondag 26 juni 2011 opnieuw een child Learn Marathon. Start- en eindpunt is de herberg van Marenveld. U kunt inschrijven voor een hele, een halve marathon en nu ook een kidsrun. Kijk voor meer informatie op childlearnmarathon.nl

Basisschool “Het Slingertouw” uit Heerenveen in actie voor Childlearn

Nadat haar moeder in India enkele ChildLearn scholen had bezocht, heeft Maureen Ypma daar een spreekbeurt over gehouden en zo aandacht gevraagd voor CLN en kinderarbeid in India. Deze spreekbeurt heeft de andere kinderen van groep 8 enthousiast gemaakt en samen hebben ze allerlei activiteiten georganiseerd zoals honden uitlaten en ophalen van lege flessen om geld in te zamelen.

Bij elkaar hebben ze het mooie bedrag van €200,00 opgehaald. Petje af voor al die leerlingen, maar in het bijzonder voor Maureen. Een prachtig initiatief.

2010

De 1e Childlearn Marathon 

Voorjaar 2010 organiseren Henry en Christine Okkersen op zondag 13 juni 2010 in het Limburgse Schimmert De Child Learn Marathon 2010. Het inschrijfgeld van 25 euro wordt volledig gedoneerd aan de Stichting Child Learn Nederland. Kijk voor meer informatie en inschrijving op childlearnmarathon.nl

2008

In 2008 wandelden Henry Okkersen en Nanning Schotanus naar Frankrijk en Rome. Alle donaties die zij ontvingen werden gestort op de rekening van Child Learn Nederland.

Meerdere wegen leiden naar Rome (2008)

Op een zonnige vakantiemiddag in Rome onder het genot van een drankje en hapje bespreken twee vrienden wat ze nog graag willen gaan doen. De sportieve Henry Okkersen uit Schimmert vertelt dat hij wel graag eens de route naar Rome … Lees verder >

Meer dan een jongensdroom (2008)

Op maandag 14 april 2008 vanaf 08.00 uur bij het FNV Bouw gebouw op de Noordkade 2 gaat het dan toch echt van start. De wandelaarvrienden Henry Okkersen (uit Schimmert) en Nanning Schotanus (uit Weert) gaan dan hun jongensdroom in … Lees verder >

Solidariteit evenementen Werelddag tegen Kinderarbeid 2021

Solidariteit evenementen Werelddag tegen Kinderarbeid 2021

Solidariteit evenementen ter ondersteuning van de Child Learn Marathon in Nederland Gedurende tien jaar is er een marathon georganiseerd door de Child Learn Nederland (CL.NL) als fondsenwerving om het project scholen in India te steunen. Deze marathon werd georganiseerd rond … Lees verder >

Bijzondere musical klas 6 Vrije School Bussum (2014)

12 juni 2014, internationale dag tegen kinderarbeid, werd door klas 6 van de Vrije School Michael in Bussum de vooroorstelling gespeeld naar het verhaal Levende bezems van Lisa Tetzner. De eindmusical van de zesde klas van de Vrije School Michael in Bussum … Lees verder >

Geslaagde actie Openbare Bibliotheek Nuth (2012)

Tijdens de kinderboekenweek in oktober 2012 met het motto ” Hallo wereld, lees je mee?” heeft de Openbare Bibliotheek samen met de peuterspeelzalen en basisscholen in Nuth geld ingezameld voor Child Learn Nederland.

Reacties zijn gesloten.