Meer dan een jongensdroom (2008)

Op maandag 14 april 2008 vanaf 08.00 uur bij het FNV Bouw gebouw op de Noordkade 2 gaat het dan toch echt van start. De wandelaarvrienden Henry Okkersen (uit Schimmert) en Nanning Schotanus (uit Weert) gaan dan hun jongensdroom in vervulling brengen. Een wandeltocht vanuit Nederland, door België, naar Frankrijk waar Nanning een warm onthaal staat te wachten op de Camping Chateau de Chigy. Dit is meer dan alleen een jongensdroom van twee mannen, het is voor de stichting Child Learn Nederland (CLN) die zich inzet om kinderarbeid te elimineren. Dus niet alleen voor de prestatie, maar ook voor het goede doel zal de burgermeester van zowel Tazilly als Luzy aanwezig zijn om Nanning te feliciteren met het behalen van zijn eindstreep.

Iedereen ondersteunt de strijd tegen kinderarbeid

De heren worden ook bij de start volop gesteund. Uiteraard is het voltallig bestuur van de Stichting CLN aanwezig, maar ook FNV Bouw bondsbestuurder Charles Verhoef en tal van geïnteresseerden. Iedereen wil de heren een hart onder de riem steken, maar ook aandacht geven waar het eigenlijk allemaal omdraait. Zorgen dat de jongensdromen van de kinderen uit India werkelijkheid kunnen worden door te zorgen voor gedegen schoolgebouwen en lesmateriaal. Donaties zijn dan ook nog steeds van harte welkom. Alle giften gaan volledig naar de projecten van CLN. Deze sponsortocht en de bijbehorende kosten betalen de heren dan ook uit eigen zak.

”Pelgrimstocht”

Na het ontvangst van de comité in Frankrijk gaat Henry verder naar Rome. De eerste stempel voor deze pelgrimstocht staat al in zijn boekje. De stempel is van de pastoor J. van Oss, van de Sint Remigius Parochie te Schimmert. Tijdens de route hoopt hij nog meer stempels te krijgen en uiteraard ook van Weert.

Doorgaan ongeacht het weer

De maand maart heeft duidelijk laten zien dat het zijn staart roert. Of het nu regent, sneeuwt, de zon schijnt of vriest, de heren zijn klaar voor de wandeltocht. Lees wekelijks de avonturen hiervan op de website www.childlearn.nl. Tevens vindt u daar informatie hoe u uw donatie kunt overmaken om de schoolprojecten van de Stichting Child Learn Nederland te ondersteunen.

Reacties zijn gesloten.