Project Child Learn School Uday Das ka Pura – Uttar Pradesh state

Achtergrond.

Allahabad is gelegen in een van de snelst groeiende gebieden van de staat, de regio geniet van een

gediversifieerde economische basis. De meerderheid van de werknemers zijn migranten uit Uttar Pradesh, Chhattisgarh en Madhya Pradesh. De Child Learn School in het dorp Uday Das ka Pura functioneert met een specifiek doel om de migrerende werknemers te bereiken.

De school bevindt zich in de nabijheid van de baksteenovens en de arbeiderskinderen (inclusief migranten bij de baksteenovens) ontvangen dus op deze school hun onderwijs.

De vakbond verleent ook functionele lees en schrijfvaardigheden aan de volwassen werknemers.

De school fungeert als een verzamelpunt voor een reeks vakbondsactiviteiten zoals het oplossen van de individuele arbeidsgeschillen over loonbetalingen. Belangrijk is de registratie van de werknemers naar het Uttar Pradesh State Building en de andere Welzijnsraad voor bouwvakkers.

Hierdoor zijn voor werknemers rechten voor een reeks aan sociale zekerheidsvoordelen, zoals o.a. pensioen opbouw te realiseren, ook voor de gezinsleden.

 

De school.

De Child Learn School in Uday Das ka Pura, Mama Bhanje ka talab, Post Naini in District Allahabad is in 2006 opgericht door de vakbond CFBWU. De laatste jaren heeft de school financiële ondersteuning gehad van FNV + CL.NL (Nederland) en SASK (Finland)

 

Informatie over de school.

Aantal klassen: 2

Aantal leerlingen: 60 waarvan 20 meisjes en 40 jongens

Aantal leerkrachten: 2 vrouwen

Dit is een voorbereidend centrum die op dit moment nodig is. De inspanningen zijn er op gericht, dat alle kinderen van deze school in het jaar 2019 zijn overgegaan naar de dichtbij zijnde overheidsschool.

 

Steun van de Stichting Child Learn.       

De Stichting Child Learn Nederland steunt het project (via FNV Mondiaal) in 2018 en 2019 opnieuw met de financiering van het salaris van 2 leerkrachten. In 2018 het gehele jaar en in 2019 een half jaar tot de overheveling naar de overheidsschool een feit is.

 

Reacties zijn gesloten.